fredag 20 augusti 2010

Ny utrustning

Nästa vecka kommer det förhoppningsvis levereras nya maskiner till Sportlife i Rollsbo. Knäböjställningen längst in i friviktsavdelningen försvinner och ersätts av pjäsen du ser på bilden uppe till vänster. Den nya erbjuder justerbara säkerhetsstopp för den som kör knäböj samt en sviktande plattform som skyddar golv och vikter. 
En av de befintliga bensparkarna ersätts av maskinen uppe till höger. Denna tränar gluteus (rumpan). Jag har inte provat den själv än, men faktumet att belastningen placeras mot baksidan av låret istället för mot foten, (som den vi redan har gör) gör det lättare att fokusera på rumpan eftersom framsida lår inte kan hjälpa till. Det kan låta konstigt att ta bort en maskin som tränar framsida lår och ersätta den med en som tränar rumpan. Anledningen är att bredda sortimentet. I dagsläget finns det tre bensparkar och en gluteus-maskin - nu blir det två av varje.
Maskinen nere till vänster ersätter inte någon maskin. Det är en Dips/triceps-maskin som har varit efterfrågad sedan vi skrotade den förra för ett antal år sedan. Man har sedan dess kunnat göra en liknande rörelse i den vanliga dips-ställningen och den assisterade Cybex-maskinen, men vi valde att återinföra denna som ytterligare ett alternativ.

Till sist ersätts en ev de befintliga magmaskinerna med maskinen nere till höger. Detta är också för att bredda sortimentet och erbjuda mer variation i träningen. Nu har vi tre magmaskiner som bygger på flektion (böja ryggraden) och en som innebär rotation. Efter bytet finns det två av varje. Den nya rotationsmaskinen skiljer sig från den befintliga genom att den innebär rörelse av underkroppen istället för överkroppen. Ett perfekt komplement med andra ord.

Givetvis kommer samtliga att filmas in action och publiceras här inom en snar framtid! :)

2 kommentarer:

  1. När kommer det Kettlebells i Rollsbo?

    SvaraRadera
  2. Som det ser ut just nu finns det inga planer på att skaffa några kettlebells. De är visserligen populära bland en del tränande men de erbjuder ingen faktisk fördel jämfört med en vanlig hantel för att utveckla styrka och explosivitet, vilket många tror.

    SvaraRadera