söndag 12 juni 2011

Massacra

Bra mat, korrekt träning och tillräcklig vila/sömn är det mest avgörande för att utveckla styrka och muskelmassa. Innan du har optimerat dessa faktorer finns det ingen anledning att lägga pengar på kosttillskott. Inledningsvis är det sen kosttillskott som kompletterar eventuella brister i den dagliga kosten som är relevanta. Det kan exempelvis vara protein, omega 3 eller vitaminer och mineraler.

Om du tränar korrekt, vilar tillräckligt och dessutom får i dig all nödvändig näring är oftast kreatin det kosttillskottet som är mest värt pengarna om du vill få ut ändå mer av din styrketräning. Ett tillskott av kreatin gör att du kan prestera bättre genom en effektivare återbildning av den energi som används av musklerna när du tränar. Kreatin har funnits länge och är väl dokumenterat som ett effektivt och säkert kosttillskott.

Det finns väldigt många olika slags kreatinprodukter på marknaden och Massacra Episode 2  (tillverkas av Olimp) är den som jag har fått bäst effekt av. Förutom kreatin innehåller den en mängd ingredienser som tillsammans ökar kreatinets effekt samt ger musklerna extra goda förutsättningar till utveckling.

Kom ihåg att kreatin och andra kosttillskott inte kan kompensera för ineffektiv träning. Ofta används kreatin när träningen går dåligt, i ett desperat försök att få träningen att bli bättre. Kreatin bör istället användas för att göra BRA träning ÄNDÅ BÄTTRE. Det är då det gör störst nytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar