söndag 16 oktober 2011

Träna rumpan med Teca

Här har vi den mest specifika träningen som kan fås för den stora sätesmuskeln, eller Gluteus Maximus som den också kallas. Den är mer specifik än exempelvis utfall och knäböj på grund av att motståndet är placerat mot låret i stället för mot fötterna. När motståndet är placerat mot fötterna kan framsida lår lätt stjäla en stor del av träningen, vilket gör att träningen för rumpan inte blir lika effektiv. Här tränas rumpan och inget annat. Musklerna på baksidan av låret kan hjälpa till och sträcka på höften, vilket denna övningen går ut på, men de är inte särskilt effektiva på det och stjäl således ingen uppmärksamhet från rumpan.

Den platta dynan på maskinen är vinklad för att skapa en höftrörelse som är riktad bakåt/utåt, men jag föredrar att endast stödja den inre sidan av höften mot dynan och rikta rörelsen rakt bakåt.

Maskinen har två inställningar som behöver justeras. Fotstödet ställs in så höftleden hamnar i samma höjd som maskinens led och den runda dynan ställs in så den hamnar strax ovanför knävecket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar