måndag 12 december 2011

Njut med gott samvete!

Har du bestämt att julen skall bli en tid då du väljer att äta och dricka obegränsat av det du vill eller planerar du att hålla dig till de nyttigare alternativen på julbordet i lämpliga portioner?

Om du har valt det första alternativet tycker jag att det är ok så länge du inser konsekvenserna samt ser till att inte ha dåligt samvete över det. Vad är det för mening att "unna" sig en njutning om man sen skall må dåligt över det?

Om du har valt  det andra alternativet och inte brukar göra det annars bör du vara beredd på din omgivnings reaktioner. Tyvärr möts ett sådant hälsosamt ansvarstagande inte alltid av positiva reaktioner  eftersom det påminner andra om hur dåligt de sköter sin egen hälsa, vilket ger dem dåligt samvete.

Det bästa är väl som alltid ett mellanting. Sköter man sin kost tillräckligt väl i vanliga fall så borde inte julen sätta så stora käppar i träningshjulen, men det är lätt hänt att man äter mer av det goda än vad man faktiskt behöver för att uppnå den där njutningen. Så även om man inte undviker något man tycker om, kanske man åtminstone skall nöja sig med mindre portioner och njuta med gott samvete!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar