söndag 15 juli 2012

Äppelpaj - Paleo Style

Dagens experiment i köket resulterade i en äppelpaj - paleo style. Receptet var ren improvisation och blev riktigt bra. Jag la de skivade äpplena i botten av en pajform och kryddade dem ordentligt med kanel. Sedan blandade jag övriga ingredienser till en deg som jag smulade över äpplena. Allt stod sedan 25 minuter i ugnen på 200 grader.

2 Äpplen
3dl Mandeljöl
2msk Kokosolja
2msk Lönnsirap
1tsk Bakpulver
Kanel


8 kommentarer:

 1. Ser smarrigt ut!
  Vad är paleo? Har det att göra med ingredienserna?

  Och är detta något på den "onyttigare" sidan av kostcirkeln som du bara unnar dig, eller gör dina ingredienser att det inte är särskilt dumt att stoppa i sig?

  SvaraRadera
 2. Ja, den var smarrig :)

  Paleo är förkortning för Paleolitikum, vilket är latin för stenåldern. Paleolitisk kost bygger på att äta föda som man tror sig veta att människan ursprungligen huvudsakligen åt och därmed främst är anpassad för att äta och må bra av. Jag kommer att skriva ett inlägg om detta inom kort.

  Se det som en nyttigare efterrätt. Förutom att den innehåller mindre energi än en vanlig smulpaj (åtminstone den jag brukar göra) har ingredienserna inte heller de potentiella negativa effekter på hälsan som sina motsvarigheter (vetemjöl, smör och socker).

  SvaraRadera
 3. Då är jag med! Låter lite som argument lchf-anhängare använder sig av, även om jag kanske inte står bakom den dieten helt och hållet. Men intressant teori, ska läsa på mer om sådana ingredienser.

  SvaraRadera
 4. Ja, Paleolitisk kost och lchf har sina likheter. Jag kommer att publicera min syn på båda i kommande inlägg.

  SvaraRadera
 5. Googlade peleo äppelpaj och kom hit! Nu står pajen i ugnen. Spännande! :)

  SvaraRadera
 6. Lånar både recept och bild av dig om det går bra?! :) Annars får du säga till. Länkar såklart till dig också :)

  SvaraRadera