tisdag 31 juli 2012

Mandel- och Valnötsbröd

Här är receptet på ett gott och nyttigt bröd som min sambo brukar baka.

100g mandel
50g valnötter
50g sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk brödkryddor
150g valfria frön (ex. 50g solroskärnor, 50g pumpakärnor, 25g sesamkärnor, 25g hela linfrön)
250g kesella 10% fetthalt (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)
6 ägg

Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke.
Vispa ihop kesellan med äggen i en separat bunke.
Blanda allt och låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
Häll upp i en 1,5-liters form och grädda i 80 minuter på 175 grader i nedre delen av ugnen.
Låt brödet svalna på galler under en duk.
Skär upp när brödet svalnat helt.


2 kommentarer:

  1. Fantastiskt bröd som jag också bakar ibland, jag brukar byta ut kesellan mot kokosolja eller annan olja efter smak, det blir saftigt som fasen då :))

    SvaraRadera