söndag 22 juli 2012

Paleo-Banankaka

Dagens andra fullträff i köket blev en Paleo-Banankaka. Jag gjorde även hemmagjord Nutella på rostade hasselnötter, valnötsolja, honung och kakao, men det blev lite overkill att ha den på banankakan eftersom den var så himla god i sig själv. Här är receptet på banankakan:

3 Bananer (mycket mogna)
3,5 dl Rostade Cashewnötter
2,5 dl Mandelmjöl
2 msk Valnötsolja
2 Ägg
1 msk Honung
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljextrakt
0.5 tsk Kanel
0.5 tsk Salt

1. Mixa de rostade Cashewnötterna i en matberedare tills de bildar ett mjöl
2. Häll i Valnötsoljan undertiden matberedaren är igång
3. Dela bananerna i mindre bitar, lägg dem i matberedaren och kör till det blir en jämn smet
4. Vispa äggen i en bunke
5. Lägg resten av ingredienserna i bunken med äggen
6. För över smeten i matberedaren till bunken med övriga ingredienser
7. Smörj en brödform med kokosfett och häll i smeten
8. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar