fredag 18 januari 2013

100 Pistol Squats

De senaste veckorna har jag använt Enbens Knäböj, eller Pistol Squats som de också kallas, i min träning. I vanliga fall kör jag ett ben i taget för att göra det tyngre, men jag ville testa hur lång tid det skulle ta att göra 100 stycken med vartannat ben. Hur det gick ser ni i videon nedan!

5 kommentarer:

 1. Vad kul med en träningsvideo igen! Med träningsvärk från gårdagens benpass kan jag inte annat än att tänka mig hur tungt det måste bli att hålla på så där länge. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 2. Ja, det var ett tag sedan nu. Ambitionen finns att göra många fler. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge till nästa. Ja, det krävs en hel del vilja för att hålla motivationen uppe hela vägen till hundra.

  SvaraRadera
 3. Kul! Gällande vanliga knäböj med stång - har du någon åsikt om att utföra dem i smithmaskin och positionera fötterna längre fram än man hade kunnat med en lös stång? Så att man har lättare att närma sig en 90-gradersböjning i knäna när man går ner djupt? Jag gör det för att få lite mer fokus på rumpan och för att jag är såpass ovig att jag annars automatiskt pressar med tårna mer än hela foten. Sätter jag istället fötterna längre fram så kan jag få en jämnare fördelning över hela fotsulan.

  Testar den just nu som alternativ till benpress (med högt positionerade fötter på plattan) för att jag då har lättare att vara medveten om när jag behåller svanken än vad jag har när jag vilar ryggen mot ett stöd. Ser du några potentiellt större skaderisker av en sån knäböj jämfört med en traditionell, eller är det rentav en ineffektiv övning av någon anledning?

  SvaraRadera
 4. Knäböj i Smith-maskin med fötterna placerade som du beskriver ökar belastningen på knäna avsevärt, men kan fortfarande vara ok om rörelsen är långsam och du inte har problem med dina knän. Om du har minsta bekymmer med dina knän avråder jag från den helt.

  Om du har svårt för knäböj och vill köra något annat än benpress rekommenderar jag Utfall bakåt.

  SvaraRadera
 5. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera