torsdag 31 mars 2016

Slutsatser efter Rhonda Patricks senaste medverkan i JRE

Rhonda Patrick är utbildad biokemist och är väldigt kunnig när det gäller kost och hälsa. Hon har varit gäst hos Joe Rogan flera gånger och varje gång blir man bombarderad av fakta och intressanta teorier kring optimering av hälsa. Avsnittet är tre timmar långt och hon pratar dessutom ganska snabbt, så det var väldigt mycket som sades.

Den första saken som jag tar med mig från detta avsnittet är att vänta med mina kalla duschar till en timma efter träningen. Kylan är nämligen antiinflammatorisk, vilket är en av de positiva effekterna, men en viss mängd inflammation kan vara nödvändig efter träning för att stimulera en träningseffekt och kylan riskerar att hämma det. Att vänta en timma skall tydligen räcka för att undvika den hämmande effekten.

Den andra saken är att fortsätta sträva efter en stor, nyttig mångfald bland maten jag äter. Ju fler olika nyttiga livsmedel du äter, desto mindre risk är det att du överdoserar något ämne eller lider brist på något annat. En sådan strategi gör att man inte behöver vara orolig för skrämseljournalistik om arsenik i ris, tungmetaller i tonfisk eller giftigheten hos kanel. Använd det dock inte som en ursäkt för att äta vad som helst. Variationen skall fortfarande vara baserad på hälsosamma livsmedel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar